“Luister met oren van tolerantie
Zie door ogen van mededogen
Spreek de taal van de liefde.”

- Rumi –

 

Oorspronkelijk komt de Council Cirkel (Luisterkring) vanuit de Native American tradities. De Council Cirkel is een manier om verbinding te creëren en mensen bij elkaar te brengen.

Deelnemers aan council cirkels noemen het vaak een ‘helende ervaring’, dit omdat het een bijzondere manier van communiceren is.

 

Het is bijzonder doordat we spreken vanuit het hart (niet vanuit het hoofd) en we luisteren naar de ander, en onszelf, met ons hart. Er is ruimte, aandacht en compassie voor alles dat zich aandient op dat moment, ongeacht wat het ook is en dat is in onze huidige maatschappij héél vaak niet meer het geval. Binnen onze huidige maatschappij spreken en luitsteren we vooral vanuit het hoofd, hebben we overal meteen een mening over en laten die horen ook.

 

Binnen deze council cirkel kan je op een veilige manier vertrouwd raken met de magie en het helende van een council cirkel/ luisterkring. Sommigen vinden het gewoon zalig om af en toe deel te nemen, anderen nemen deel om dit elders toe te kunnen passen zoals bijvoorbeeld met vrienden of binnen het eigen gezin. 

 

Vooraf aan de council cirkel wordt besproken hoe we de council vorm geven, het hele proces staat onder leiding van getraind council cirkel facilitator Ineke Gauvin.